Whatsapp Destek

5000 TL ve üzeri siparişlerinizde ÜCRETSİZ TESLİMAT

samteks@samteks.com.tr (0)362 432 71 46
Kategoriler
Kategoriler

Standartlar

CE Nedir ?

Avrupa Birliği pazarında satılacak bir ürünün eğer Avrupa Birliği Direktiflerinden birinin veya birkaçının kapsamına giriyorsa CE Markasını taşıması yasal bir zorunluluktur. “CE” Markası adını Fransızca “Avrupa’ya Uygunluk” anlamına gelen “Conformité Européenne” kelimelerinin baş harflerinden almıştır. Bu düzenleme, üreticilerin CE işaretini ürünlerin üzerinde, ambalajlarında ve ürün hakkındaki her türlü doküman üzerinde kullanmalarını zorunlu kılmaktadır. CE işareti üreticilere, ürünlerinin bazı standartlara ve gereksinimlere uygunluğunu sağlama yükümlülüğünü verirken kullanıcıların da ürünün temel kalite ve güvenlik standartlarına uyduğunu bilmesini sağlar. CE Markası (işareti) pek çok kullanıcı tarafından bir kalite sembolü olarak bilinmektedir, CE İşareti (belgesi), ürünlerin, amacına uygun kullanılması halinde insan can ve mal güvenliği, bitki ve hayvan varlığı ile çevreye zarar vermeyeceğini, diğer bir ifadeyle ürünün güvenli bir ürün olduğunu gösteren bir işarettir. CE Sertifikası (Markası) Avrupa Birliği’nde üretilen ve AB Direktiflerinden birinin veya birkaçının kapsamına giren tüm ürünler için bir zorunluluk olduğu gibi AB üyesi olmayan ülkelerdeki ürünlerin AB içerisinde satılabilmesi için de gereklidir.

CE İşareti :

• Ürünün AB ülkelerinde serbest dolaşımını ve pazarlanmasını sağlar

• Sanayiciler, ulusal ve uluslararası düzeyde ürünlerini pazarlayabilmek için, ürün üzerine “CE” işareti koymak mecburiyetindedirler

• Ürünün AB teknik mevzuatına uygunluğunu belirtir

• Bir çeşit ürün pasaport işlevini görür

• Kesinlikle bir kalite markası ve garanti belgesi değildir

• Kalitenin başladığı seviyeyi gösterir

• Bu seviyenin altındaki mamuller emniyetsiz olarak, nitelenir ve piyasaya arz edilmezler, dolayısıyla kalitesiz olarak kabul edilirler

• Ürün AB ülkelerinde, normlarla ilgili yasal gerekçeler ortaya konarak geri çevrilmesi mümkün değildir

• Yeni yaklaşım direktiflerine uygunluğun bir göstergesidir

Bu nedenle CE Sertifikası AB dışında üretilen ürünler için de bir “Pasaport” niteliğindedir.

 

Eko-Tex : Eko-Tex Ürünün kanserojen madde içermediğini cilt dostu olduğunu onaylar.

 

 

 

 

Koruyucu Kıyafetler

EN ISO 11611 : Bu standard, baş (başlıklar) ve ayaklar (tozluklar) dâhil, kullanıcının vücudunu korumak ve mukayese edilebilir tehlikelere sahip kaynak ile ilgili işlemler süresince giyilmek üzere tasarlanmış başlıklar, önlükler, kollar ve tozluklar dâhil koruyucu giyecekler için asgari temel güvenlik kurallarını ve deney yöntemlerini kapsar. Giyen kişinin kafasının ve ayaklarının korunması bakımından, bu standard sadece başlıklar ve tozluklar için geçerlidir, ellerin korunmasına yönelik kuralları kapsamaz.

This International Standard specifies minimum basic safety requirements and test methods for protective clothing including hoods, aprons, sleeves and gaiters that are designed to protect the wearer's body including head (hoods) and feet (gaiters) and that are to be worn during welding and allied processes with comparable risks.

 

   

EN ISO 11612 : Bu standarttaki koruyucu giyecekler, alevlerle ve en azından ısı ile kısa süreli temas eden çalışanları korumak için üretilmektedir. Oluşan ısı, erimiş alüminyumdan veya erimiş demirden kaynaklanan konvektif, radyant olabilir. Temas ısısı bu formların bir kombinasyonu olarak sıçramaktadır. Bu tür koruyucu giysiler için 1 ila 4 arası performans seviyeleri belirlenmiştir: seviye 1 düşük riskin etkisi, seviye 2 orta derecede riskin etkisi, seviye 3 yüksek riskin etkisi ve seviye 4 yoğun radyant ısıya maruz kalma için (istisna seviyesi) uygulanmaktadır.

This International Standard specifies performance requirements for protective clothing made from flexible materials, which are designed to protect the wearer’s body, except the hands, from heat and/or flame. For protection of the wearer’s head and feet, the only items of protective clothing falling within the scope of this International Standard are gaiters, hoods and overboots.

 

EN ISO 1149-5 : Bir Avrupa standardı olan EN 1149 standardı, elektrik ileten giyecekler için gereksinimleri tanımlamaktadır. Bu giyecekler, örneğin elektrik ileten ayakkabılar ile birlikte tamamen topraklanmış bir sistemin parçasını oluşturmaktadır. Bu koruyucu giyecekler, kıvılcımları ve dolayısıyla patlamaları önlemektedir. Bu standarda uygun şekilde üretilen giyecekler, sadece alev geciktirici giysi standardı olan TS EN ISO 11612 standardı ile birlikte kabul edilmektedir.

This European Standard specifies material and design requirements for electrostatic dissipative protective clothing, including hoods and caps, used as part of a total earthed system, to avoid incendiary discharges, where the minimum ignition energy of an explosive atmosphere is not less than 0,016 mJ.

 

 

EN ISO 61482 : Bu standart ülkemizde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından şu başlıkla yayınlanmıştır: EN 61482-1-2 Gerilim altında çalışma - Elektrik arkından kaynaklanan ısıl tehlikelerer karşı koruyucu giyecek - Bölüm 1-2: Deney yöntemleri - Yöntem 2: Sıkıştırılmış ve yönlendirilmiş ark kullanılarak malzemenin ve giyeceğin ark koruma sınıfının belirlenmesi (kutu deneyi).

Clothing that is certified in accordance with IEC 61482-2 protects against the thermal hazards associated with electric arcs. During an arc blast, clothing can be exposed to flames, radiation and metal shrapnel from electrodes. It is therefore important that you are wearing the right clothes.

 

 

 

EN 13034 : Bu standard, kimyasal maddelere karşı koruyucu giysilerin sınırlı kullanma ve sınırlı tekrar kullanılabilme performansları için asgari kuralları belirtir. Sınırlı performansa sahip, kimyasal maddelere karşı koruyucu giyecekler, tam bir sıvı geçirgenlik bariyerinin (moleküler seviyede) gerekmediği hafif püskürmelere, sıvı aerosollere veya düşük basınçlı, düşük hacimli sıçramalara maruz kalmanın muhtemel olduğu durumlarda kullanım için amaçlanmıştır.

This document specifies the minimum requirements for limited use and re-useable limited performance chemical protective clothing. Limited performance chemical protective clothing is intended for use in cases of a potential exposure to a light spray, liquid aerosols or low pressure, low volume splashes, against which a complete liquid permeation barrier (at the molecular level) is not required.

 

 

EN 343 : Bu standard, yağış (yağmur, kar tanesi gibi), sis ve zeminden kaynaklanan neme karşı koruma sağlayan giyeceklerin malzemeleri ve birleştirme yerlerine uygulanabilen kuralları ve deney metotlarını kapsar.

This document specifies requirements and test methods for the performance of materials and ready-made garments for protection against the effects of precipitation (e.g. rain, snowflakes), fog and ground humidity. Garments for protection against other effects than precipitation (e.g. water splashes, waves) are excluded from this standard.

 

 

 

EN 20471 : ISO 20471 standardı, kullanan kişinin varlığını görsel olarak gösterebilen yüksek görünürlüklü giyecekler için belirlenen gereksinimleri açıklamaktadır. Bu uluslararası standart, bir Avrupa standardı olan EN 471 standardının yerini almıştır. Aralarındaki temel fark, ISO 20471 standardı gereksinimlerinin, gerçek koşulları daha iyi yansıtmasıdır.

The ISO 20471 standard describes the requirements for high-visibility clothing that can visually indicate the wearer's presence. This international standard has replaced the European standard EN 471. The main difference is that the requirements of the ISO 20471 standard better reflect real condition.

 

 

 

EN 13688 : Bu standard, koruyucu giyeceklerin ergonomileri, zararsızlığı, beden ölçülerinin gösterilişi, eskimesi, uyumluluğu ve işaretlenmesi ile koruyucu giyeceklerle birlikte imalatçı tarafından sağlanan bilgiler için genel performans gerekliliklerini kapsar. Bu standardın, tek başına kullanılmak üzere değil, sadece belirli koruyucu performans için gereklilikleri içeren diğer standardlar ile birlikte kullanılması amaçlanmıştır.

This International Standard specifies general performance requirements for ergonomics, harmlessness, size designation, aging, compatibility and marking of protective clothing and information supplied by the manufacturer with protective clothing. This standard is not intended to be used alone, but only in conjunction with other standards that contain requirements for specific protective performance.

 

 

 

 

Baş Koruyucular

EN ISO 13911 : Bu standart, yangınla mücadele ve ilgili faaliyetler sırasında giyilen bir yangın başlığı için asgarî güvenlik kuralları ve deney metotlarını kapsar.

EN 397+A1 : Bu standart, endüstriyel emniyet baretlerinin fiziksel ve performans özelliklerini, deney yöntemlerini ve işaretlenmesi ile ilgili hususları kapsar.

EN 50365 : Bu standart, alçak gerilim tesislerinde kulanım için elektriksel olarak yalıtımlı başlıkları kapsar.

EN 471 : Bu standart, kullanıcının varlığını görsel olarak işaret etme özelliği olan gün ışığında ve karanlıkta araç farlarının aydınlatması altında tehlikeli durumlarda kullanıcının fark edilmesini sağlamak amacıyla tasarlanan koruyucu giyecek için özellikleri kapsar.

EN 443 : Bu standart, itfaiyeci başlığı için dayanıklılık, konfor ve koruma seviyesi ile ilgili temel özellikleri kapsar.

EN 14458 : İtfaiyecilerin kullanımı için yüz siperleri ve göz siperleri, itfaiyeciler, ambulans ve acil servislerde kullanılan yüksek performanslı sanayi tipi güvenlik kaskları

EN 171 : Bu standart, kızıl ötesi ışımaya karşı koruma sağlayan filtrelerle ilgili skala numaralarını ve geçirgenlik özelliklerini kapsar.

EN 812:2012 : Bariyerli kep, sanayide kullanılan darbe başlıklarına dair fiziksel kurallar, performans kuralları, deney metotları ve işaretleme kurallarını kapsar.

EN 12492 : Dağcılık Teçhizatı – Dağcılar İçin Koruyucu Başlıklar – Güvenlik Kuralları ve Deney Metotları

 

 

 

 

 

Göz Koruyucular

EN 166 : Teknik performans standart

EN 167 : Optik testler için yönetimler

EN 168 : Optik testlerin dışındaki testler

EN 169 : Kaynak filtreleri

EN 170 : Ultraviyole filtreleri

EN 171 : Kızılötesi ışın filtreleri

EN 172 : Sanayi kullanımı için parlaklık filtreleri

EN 175 : Kaynak işlemlerinde yüz koruma ekipmanları

EN 207 : Lazere karşı koruyucu ürün

EN 208 : Lazer ışın ayarlanmasına dair koruyucular

EN 379 : Ark kaynağı ateşlendiğinde, ışık geçirgenlik değerini önceden hesaplanmış daha da düşük bir değere değiştirebilen otomatik kaynak filtreleri için kuralları kapsar.

EN 1731 : Kafes tipi göz ve yüz koruyucuları deney metotlarını ve işaretleme kurallarını kapsar.


 

 

 

Kulak Koruyucular

EN 352-1 : Bu standart, baş bantlı kulak kapatıcılarının yapım, tasarım, performans, işaretleme ve kullanıcı bilgilerine ait kuralları kapsar.

EN 352-2 : Bu standart, kulak tıkaçlarının yapım, tasarım, performans, işaretleme ve kullanıcı bilgilerine ait kuralları kapsar.

EN 352-3 : Bu standart, En 397’ye uygun olan endüstriyel kasklara takılmış koruyucu kulaklılar için yapım, tasarım, performans, işaretlendirme ve kullanıcı bilgisine ait kuralları kapsar.

 

 

 

Ayak Koruyucular

EN ISO 20345 : Bu standart, emniyet ayak giyecekleri için temel ve ilave (isteğe bağlı) özellikleri kapsar.

EN ISO 20346 : Bu standart, koruyucu ayak giyecekleri için temel ve ilave (isteğe bağlı) özellikleri kapsar.

EN ISO 20347 : Bu standart, iş ayak giyecekleri için temel ve ilave (isteğe bağlı) özellikleri kapsar.

EN ISO 17249 : Zincirli testereyle kesmeye dirençli güvenlik ayakkabıları kapsar.

EN 15090 : Bu standart, genel amaç kurtarma, yangından kurtarma ve tehlikeli maddelerle ilgili acil durumlar için itfaiyeciler tarafından kullanılmak üzere üç tip ayak giyeceğinin performansı ile ilgili asgari kuralları ve deney metotlarını kapsar.

EN 50321 : Bu Standart 1000 V geçmeyen tesislerde enerji altında veya enerjili bölümlere yakın çalışmada kullanılan elektriksel olarak yalıtkan ayak giyeceklerini kapsar.

EN 61340 : Ayakkabılar için elektrik direncini ölçen test yöntemidir. Bu standart elektrik direnci ölçüm teknikleri geçerli olmasına rağmen yalıtımlı ayakkabılar bu standart kapsamına dahil değildir.

EN 12568 : Bu standart, PPE (örneğin EN ISO 20345, EN ISO 20346 ve EN ISO 20347 ile tarif edildiği gibi) ayakkabı bileşenleri olarak işlevini yerine getirmesi için amaçlanan ayakkabı burnu ve mekanik nüfuz etmeye dirençli takviyeler için özellikleri ve deney metotlarını kapsar.

EN 13287 : Bu standart, ayakkabılar kayma direnci için deney metotlarını kapsar.

 

 

 

Yüksekte Çalışma

EN 341 : Bu standart yüksekten düşmeye karşı personel koruyucu cihazla birlikte kullanılabilecek kurtarma teçhizatı olarak indirme cihazlarına ait özellikleri, deney metotlarını işaretleme ve kullanma talimatlarını kapsar.

EN 354 : Bu standart, ayarlanabilen ve ayarlanamayan bağlama tertibatı için imalâtçı tarafından temin edilen özellikleri, deney metotlarını, işaretlemeyi ve ambalajlama özelliklerini kapsar.

EN 355 : Bu standart, enerji absorplayıcıları için özellikleri, deney metotlarını, işaretlemeyi, imalâtçı tarafından temin edilen bilgiyi ve ambalâjlama özelliklerini kapsar.

EN 358 : Belirli bir yükseklikte çalışma güvenliğini sağlamak ve düşmeyi önlemek için-Tutma sistemleri, çalışma konumu için kemerler ve halatlar.

EN 360 : Bu standart, geri sarmalı tipte düşme önleyiciler için imalâtçı tarafından temin edilen özellikleri, deney metotlarını, işaretlemeyi ve ambalâjlamayı kapsar.

EN 361 : Bu standart, tam vücut kemer sistemleri için imalatçı tarafından temin edilen özellikler, deney metotları, işaretleme, bilgi ve ambalajlama özelliklerini kapsar.

EN 362 : Bu standart, yüksekten düşmeye karşı bağlayıcılar için imalatçı tarafından sağlanan kuralları, deney metotlarını, işaretleme ve gerekli bilgiyi kapsar.

EN 795 : Bu standart, yüksekten düşmeye karşı kullanıcısını koruyucu teçhizatla kullanımı amaçlanan ankraj cihazlarının özelliklerini deney metotlarını, kullanma talimatlarını ve işaretlenmesini kapsar.

EN 813 : Bu standart, alçak bir bağlama noktasının gerektiği yerlerde çalışma, konumlama ve tahditli sistemler için kullanılarak oturma kuşaklarının özelliklerini, deneylerini işaretlemesini etiketlenmesini ve kullanma talimatlarını kapsar.

EN 12275 : Bu standart, tırmanmayı ihtiva eden dağcılıkta, bağlantı halkalarının (karabina) kullanımı için güvenlik kurallarını ve deney metotlarını kapsar.

 

 

 

 

 

Solunum Koruyucular

EN 136 : Bu standart, solunumla ilgili koruyucu cihazlara ait tam yüz maskeleri için en az özellikleri kapsar.

EN 140 : Bu standart, solunumla ilgili koruyucu cihazların bir parçası olarak kullanılan yarım maskeler ve çeyrek maskelere ait en az özellikleri kapsar.

EN 143 : Bu standart, koruyucu solunum cihazları olarak kullanılan toz filtrelerin özellikler, deneyler ve işaretlemelerini kapsar.

EN 149 : Bu standart, ortamdan uzaklaşılamayan durumlarda, parçacıklara karşı koruma amaçlı kullanılan solunumla ilgili koruyucu cihazlardan filtreli yarım maskelere ait asgarî özellikleri kapsar.

EN 14387 : Bu standart, solunumla ilgili desteksiz koruyucu cihazların bileşeni olarak kullanılan gaz filtrelerini ve birleşik filtreleri kapsar.

EN 12941 : Hava destekli solunum cihazları – Sürekli akışlı basınçlı hava hatlı solunum aparatı – Kurallar, deneyler, işaretlemeler.

EN 12942 : Solunumla ilgili koruyucu cihazlar – Kask veya başlıkla kullanılan güçlendirilmiş filtreli cihazlar – Özellikler, deney ve işaretlemeler.

 

 

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.